750 TL VE ÜZERİ TÜM ALIŞVERİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Hoş Geldiniz!
Hemen giriş yapın ya da kayıt olun.
Site İçi Arama
Geçiş Mevsiminde Erkek Giyimi: Yazdan Sonbahara Şıklık
03.10.2024

Geçiş Mevsiminde Erkek Giyimi: Yazdan Sonbahara Şıklık

Geçiş Mevsimi Kıyafetleri Neler?

Geçiş mevsimlerinde giyilecek kıyafetler hem yazın sıcak havasına uygun hem sonbaharın serinliğini karşılayabilecek özelliktedir. İnce kumaşlar, hafif katmanlar ve nötr renkler bu dönemin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Mevsim geçişlerinde erkek giyiminin en büyük kurtarıcısı olan ince trikolarla stil sahibi kombinler hazırlayabilirsiniz. Yün, kaşmir, pamuk karışımlı trikolarla serin sabahlarda ve akşamlarda kullanışlı kombinler yapabilirsiniz.

Chino pantolonlar, geçiş mevsiminin en kullanışlı ve şık parçalarından biridir. Hem sıcak havalarda serin tutacak kadar ince hem serin havalarda vücudu koruyacak kadar dayanıklıdır. Chino pantolonların özellikle bej, haki veya lacivert tonlarındaki modellerini tercih ederek geçiş döneminde rahatça kombinleyebilirsiniz. Ayrıca chino, pamuklu pantolonlar casual / smart-casual kombinlerde de rahatlıkla kullanılabileceğiniz sadeliktedir.

Hafif ceketler, bu dönemde gardıropların vazgeçilmez parçalarıdır. Tüm zamanların erkek moda trendlerinden biri olan ince dokulu blazer ceketler veya trençkotları dolabınıza ekleyerek şık bir tarz elde edebilirsiniz. Ceket seçiminde en önemli nokta kumaşın çok kalın olmaması, nefes alabilir özellikte olmasıdır. Ayrıca kombin yaparken ceketlerin rengini, mevsime uygun olarak nötr tonlarda seçerek tam da havaya uygun görünümler elde edebilirsiniz.

Yazdan Sonbahara Geçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yazdan sonbahara geçiş, sadece gardıroptada değil; stil alışkanlıklarında da bazı değişiklikler gerektirir. Bu dönemde katmanlı giyimin önemi artar, sabahları serin olan hava gün içinde ısınabilir ve akşamları tekrar soğuyabilir. Sonbaharın mevsimsel trendleri arasında yer alan katmanlı giyim için alt üst parçaların uyumuna ve hava şartlarına uygunluğuna dikkat edebilirsiniz. Bu noktada parçaların kolayca çıkarılıp giyilebilmesi de oldukça önemlidir. Örneğin; bir tişört üzerine ince triko kazak ve onun üzerine ceket giyerek günün her saatine uygun kombin oluşturabilirsiniz.

Mevsimlik moda oluştururken dikkat edilmesi gereken diğer önemli konu, renk seçimidir. Yazın canlı ve parlak renklerinden, sonbaharın daha pastel - toprak tonlarına geçiş yapmak stilinizi güncellemenize yardımcı olur. Özellikle bej, kahverengi, gri ve yeşil tonları, sonbahar mevsiminde doğayla uyumlu sofistike görünümler elde etmenizi sağlar. Yaz aylarında sıkça tercih edilen beyaz renkli giysiler ise sonbaharda krem - ekru gibi daha sıcak tonlarla yer değiştirebilir.

Aksesuarlar, mevsim geçişlerinde stilinizi tamamlayan önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle sonbahar görünümünüzü kusursuz şekilde tamamlayacak aksesuarları unutmamalısınız. Tarzınız ne olursa olsun size uygun birkaç aksesuar seçimi yaparak sonbahar havasını kombinlerinize entegre edebilirsiniz. Örneğin; sonbahar kombin önerilerinde yer alan ince şal veya fularlar, serin havalarda boynunuzu korurken aynı zamanda kombininizi güçlendirebilir. Ayrıca deri kemerler ve saatler de sonbahar stilinizi tamamlamak için idealdir. Özellikle deri malzemeler sonbaharın ruhunu yansıtan, her kombine şıklık katan parçalar arasında yer alır. Hatemoğlu koleksiyonlarında yer alan deri ayakkabılar, şık kemerler ve cüzdanlardan ilham alarak siz de stilinizi taçlandırabilirsiniz.


Erkeklere Özel Sonbahar Giyim Rehberi

Sonbahar, stil sahibi erkekler için farklı kombinler ve şık görünümler yaratmak adına oldukça zengin seçenekler sunar. Bu mevsimde gardrobunuzda bulunması gereken birkaç temel parça, işlevsellik estetik açısından stilinizi tamamlamanıza yardımcı olur. Örneğin; erkek dış giyiminin olmazsa olmazı kaşe kabanlar sonbaharın serin ve yağışlı günlerinde sadece sıcak tutmakla kalmaz, şık görünüm de sağlar. Özellikle klasik kesimli, diz hizasında biten kaşe kabanları, iş toplantılarınızdan hafta sonu gezilerinize kadar birçok farklı ortamda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Desenli gömlekler sonbahar stilinin en önemli parçalarından biridir. Ekose veya çizgili desenlere sahip gömlekler, mevsimin enerjisini yansıtır. Ekoseli gömlekleri, kot pantolonlarla veya chino pantolonlarla kombinleyebilirsiniz. Özellikle açık renk tonlu gömlekler, koyu renkli pantolonlarla kontrast oluşturmanızı sağlar. Mevsimin diğer öne çıkan parçası ise deri botlardır. Havaların değişimine göre deri bot ya da deri ayakkabılar tercih edebilirsiniz.

Deri botlar, sonbaharın vazgeçilmez ayakkabıları arasında yer alır. Hem dayanıklılığı hem şıklığıyla öne çıkan deri botları, özellikle yağmurlu günlerde tercih edebilirsiniz. Kahverengi veya siyah deri botlar, birçok farklı kombinle uyum sağlayacağından sonbahar modasını stilinize entegre etmeyi başarır. Bot seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise tabanın kaymaz özellikte olması ve botun ayağı ideal şekilde sarmasıdır.

Erkek Giyiminde Katmanlı Giyim Önerileri

Katmanlı giyim, mevsim geçişlerinde fonksiyonel kombinler oluşturmanın en iyi yollarından biridir. Doğru kombinlerle stil sahibi görünüm elde edebilir, mevsim koşullarına uyum sağlayabilirsiniz. Katmanlı giyimde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, her katmanın birbiriyle uyumlu olması ve kombini ağırlaştırmamasıdır. İlk katmanda tişört veya ince gömlek olabilir. Üzerine triko ya da ince bir kazak giyilebilirsiniz.


Triko üzerine giyilen hafif ceket, şık olduğu kadar rahat kombin olanağı da sunar. Bu tür kombinler özellikle iş ortamında veya akşam davetlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca triko yerine yelek ile tamamlayacağınız katmanlı kombinlerle daha sofistike görünümler elde edebilirsiniz. Sonbaharın belirsiz hava koşullarında katmanlı giyim hem tarz görünmenizi sağlar hem de farklı parçalarla kombinlenebilme esnekliği sunar. Örneğin; blazer ceket ile kombinlenen triko ve gömlekleri ofis ortamında değerlendirebilirsiniz. Akşam dışarı çıkarken sadece ceketi çıkararak daha rahat bir stil elde edebilirsiniz.

Sonbahar Kombinlerini Tamamlayan Erkek Stil İpuçları

Sonbahar kombinlerinizi tamamlamak ve stilinizi bir adım öne çıkarmak için bazı ipuçlarından yararlanabilir, stil sahibi görünüm yakalayabilirsiniz. Bu aşamda ilk dikkat edilmesi gereken doğru aksesuar seçimidir. Doğru aksesuarlar kombininizi tamamlayan en önemli detaylardan biridir. İnce deri kemer, klasik saat, deri cüzdan, süet ya da deri ayakkabılar sonbahar havasını yansıtmanızı kolaylaştırabilir. Ayrıca aksesuarların renkleri ve dokuları kombinle uyumlu olmalıdır. Örneğin; kahverengi deri kemer ve aynı tonda deri çanta kombininize bütünlük katabilir.


Stil sahibi görünüm elde etmek için kıyafetlerinizi vücut tipinize uygun olarak seçmeye özen göstermeniz gerekir. Katmanlı giyimde, her parçanın vücudunuza oturması ve rahat hareket etmenizi sağlaması ayrı bir önem taşır. Ayrıca renk uyumu da stilinizi güçlendirmenin yollarından biridir. Sonbaharın renk paletinde yer alan toprak tonları, bej, gri, haki ve koyu yeşil gibi renkleri ön planda tutabilirsiniz. Geçiş mevsiminde stilinizi korumak için kıyafetlerinizi özenle seçebilir, aksesuarlarla tamamlayarak şıklığınızı artırabilirsiniz.

Ayakkabı seçimi de sonbahar stilinizin tamamlayıcısıdır. Deri botlar; şık ve dayanıklı oldukları için ofisten iş yemeklerine, hafta sonu etkinliklerinden gündelik giyime kadar her duruma uyum sağlar. Ancak ayakkabı seçerken ayakkabının rengi ve malzemesi kadar tabanın kaymaz özellikte olmasına da dikkat etmelisiniz. Sonbaharın değişken hava koşullarına karşı koruyan ayakkabılar tercih ederek konforunuzu artırabilirsiniz. Geçiş mevsimlerinde doğru parçaları bir araya getirmek kadar tüm parçaların birbirleriyle uyumunu sağlamak da önemlidir.

Doğru kombinleri oluşturmak için gardırobunuzu gözden geçirip eksik parçaları kolayca tamamlayabilirsiniz. Sonbaharın soft havasına uygun kombinler yapmak, mevsim geçişlerine en uygun kombinlerle şık ve rahat olmak için siz de Hatemoğlu koleksiyonlarından ilham alabilirsiniz.




T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.