750 TL VE ÜZERİ TÜM ALIŞVERİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Hoş Geldiniz!
Hemen giriş yapın ya da kayıt olun.
Site İçi Arama
Sürdürülebilir Moda: Erkek Giyiminde Doğaya Dost Seçimler
20.08.2024

Sürdürülebilir Moda: Erkek Giyiminde Doğaya Dost Seçimler

Sürdürülebilir moda, alışılmışın dışına çıkarak moda sektöründe giysi üretim ve tüketimi konusunda daha çevreci, toplumsal bir yaklaşımı kapsar. Bu yaklaşım çerçevesinde çevreyi korumak için atılan en önemli adımlardan biri de atıkları geri kazandırmaktır. Moda için de geçerli olan bu yaklaşımda sürdürülebilir kumaşlar tercih edilir. Pamuk, ipek, kaşmir, bambu liflerinden üretilen ürünler bu kumaşlardandır. Sürdürülebilir kumaşlar arasında önemli bir yere sahip olan bu ham maddeler dayanıklı yapısıyla ortaya kaliteli ve şık parçalar çıkarır. Sürdürülebilir modaya katkı sağlamanın ilk adımı bu gibi içeriklere sahip olan doğal, kaliteli ve uzun ömürlü parçaların tercih edilmesidir.

Trendlere göre hareket etmenin aksine, modası geçmeyen zamansız ürünlere sahip olmak hem kadın hem de erkek modasında sürdürülebilirliğin bir diğer önemli adımları arasındadır. Bu yaklaşıma uygun bir gardıropta dayanıklı, doğa dostu, şık ve zamansız seçenekler yer alır. Siz de sürdürülebilir moda yaklaşımına uygun şekilde tasarlanan ürünleri tercih ederek yıllarca kullanabileceğiniz zamansız bir gardırop oluşturabilirsiniz. Tercih ettiğiniz kaliteli ve sürdürülebilir giysiler ile çevreniz için önemli adımlar atabilir ve onu koruyabilirsiniz.

Sürdürülebilir Erkek Giyim

Çevreye karşı duyarlıysanız geri dönüştürülmüş ve sürdürülebilir kumaşların taşıdığı anlam sizin için önemlidir. Giderek popülerleşmeye başlayan sürdürülebilir kumaşların başında ise; organik pamuk, keten, bambu gibi seçenekler gelir.

Sürdürülebilir kumaşlar arasında en çok tercih edilen kumaşlardan biri olan keten erkek giyiminde önemli bir yer edinmiştir. Özellikle yaz aylarında sıklıkla tercih edilen keten gömlek,ceket ve pantolon modelleri kurtarıcı parçalar arasında yer alır. Keten kumaş, geniş gözenekli yapısı ile cildin nefes almasını kolaylaştırır. Dayanıklılığı uzun süre stilinize eşlik edebilen keten kumaşlı tasarımlar modası geçmeyen, zamansız parçalar arasında yerini alabilir.

Tıpkı keten gibi organik pamuklu kumaşlarda sıkça tercih edilen, sürdürülebilir kumaşlar arasındadır. Kullanışlı ve uzun ömürlü olan birçok giysinin içeriğinde yer alan pamuk yaz aylarının bir diğer vazgeçilmez parçasıdır. Özellikle tişörtlerde sıklıkla tercih edilen pamuk ve bambu, pamuk karışımlı kumaşlar terin kolayca buharlaşmasını sağlar. Esnek yapısı sayesinde de konforlu bir kombin için size ilham verebilir.

Özellikle çorap üretiminde sıkça tercih edilen bambu kumaş ise oldukça hafif yapıdadır. Vücutta oluşan teri anında emerek serinlik hissisinin uzun süre hissedilmesini sağlar. Çevre dostu, sürdürülebilir kumaşlar arasında yer alan doğal bambu içerikli kumaşlar ayrıca hipoalerjenik özelliğe sahiptir. Bambu kumaş cildinizi tahriş etmez ve uzun süreli kullanımlarda bakteri oluşumuna karşı önlem almanızı sağlar.

Çevre Dostu Tasarımlar

Çevre dostu kıyafetler, geri dönüştürülmüş veya geri dönüştürülmeye uygun yapıda olan parçalardır. Giysilerinizin yeniden değerlendirilebilir olması onlara ikinci bir şansı verebileceğiniz anlamına gelir. Yıpranan kotlarınızı şorta çevirebilir ya da geri dönüşüm kutularından yararlanarak onları hiç beklemediğiniz şekillerde karşınıza çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Çevre dostu kıyafetlere sahip olabilmek için kumaş içeriklerine ve özelliklerine hakim olmak gereklidir. Ürünlerinizi alırken onların uluslararası sertifikalı kumaşlar olup olmadığına dikkat etmek de çevre dostu kıyafetlere sahip olmanın bir diğer önemli yoludur. Hızlı moda tüketimine karşı benimseyebileceğiniz bu ekolojik bakış açısı ile doğaya ve insan sağlığına zarar vermeden üretilmiş olan giysiler ile tarzınızı doğaya dost bir bakış açısıyla oluşturabilirsiniz.

Çevre dostu kıyafetleri seçerken bunlara dikkat edebilirsiniz:

- Satın aldığınız ürünlerin üretiminde hangi kumaşların kullanıldığını kontrol edebilirsiniz. Bazı kumaş türleri çevre dostu iken bazıları kimyasal ürünler içerir. Kimyasal içerikler hem çevre için hem de insan sağlığı için son derece zararlı olabilir. Satın almadan önce yapabileceğiniz bu küçük kontrol işlemi sizin için ve doğa için büyük bir fark yaratacaktır.

- Hızlı moda trendlere işaret etse de bunun yerine daha kaliteli ve uzun süre kullanabileceğiniz parçalara sahip olmaya özen göstererek çevreci bir yaklaşım sergileyebilirsiniz.Trendlere uyma kaygısı taşımadan zamansız bir gardırop oluşturmayı deneyebilirsiniz. Keten gömlekler, pamuklu kot pantolonlar ve tişörtler çoğu zaman kurtarıcı parçalar arasında sayılır ve her dolapta mutlaka kendine bir yer edinir.

- Sürdürülebilir kumaşlar, çevre dostu kıyafetler hem doğaya karşı hem de gardırobunuza karşı yapabileceğiniz en büyük yatırımlar arasında yer alır. Hatemoğlu’nun sürdürülebilir modayı destekleyen birbirinden şık koleksiyonlarına göz atabilir, kombinlerinizde rahatlıkla değerlendirebileceğiniz parçaları bulabilirsiniz.

- Kıyafetlerinize ikinci bir şansı vermeyi deneyebilirsiniz. Giysileriniz yıprandıktan sonra onları farklı şekillerde tekrar kullanmayı denemenin yanı sıra daha kaliteli kumaşlarla üretilen kıyafetleri tercih ederek gardırobunuzdaki parçaların sürekliliğini sağlayabilirsiniz.

Doğa Dostu Moda

Hızlı modanın birçok çevresel etkisi vardır. Moda sektöründeki hızlı tüketimin beraberinde getirdiği bazı etkiler aşırı su tüketimi ve kirlilik oranındaki artıştır. Geri dönüştürülemeyen giysilerin yakılması sonucu oluşan hava kirliliği de bu etkilerin arasındadır. Fiyat odaklı olarak ihtiyaç dışı giysilerin alınması hızlı modanın tüketim hızını da giderek artıran etkenlerdendir.

Doğa dostu moda sürdürülebilirliği vurgulayan, çevreye duyarlı bir akımdır. Doğa dostu moda ile üretim sürecinde havada, suda, toprakta hasar bırakılmaması amaçlanır. Bu akımın sürdürülebilir olarak kabul edilmiş olmasının altında yatan unsur giysilerin üretiminde kullanılan su miktarının, kimyasal kullanımının olabildiğince az miktarda kullanılmasıdır. Ayrıca kumaş seçimi de bir diğer önemli unsurdur. Kumaşların geri dönüştürebilir yapıya uygun olması, dayanıklı ve nefes alabilen bir dokuya sahip olması kullanım süresini uzatabilir. Bu yaklaşımı benimsemek ve günlük hayatınızda uygulayabilmek için yeni giysiler almadan önce bu birkaç soruyu kendinize sorabilirsiniz:

- Bu ürün hangi ham maddeden üretildi? Kumaşlar geri dönüştürülebiliyor mu, nefes alabilirliğe sahip mi ve ne kadar dayanıklı?

- Yeni alacağınız parça dolabınızdaki diğer parçalar ile uyumlu mu? Eğer uyumlu değilse beraberinde daha fazla alışveriş yapmanız gerekebileceği için bu da sürdürülebilirlik açısından olumsuz olabilir.

Kendinize sorabileceğiniz birkaç kısa soruyla siz de asıl ihtiyaçlarınıza uygun olarak çevresel bir yaklaşım benimseyebilirsiniz.

Sürdürülebilir Moda Neden Önemli?

Tekstil sektöründe artan çeşitlilikle birlikte satın alınan ürün miktarının çoğalmasının yanı sıra kullanım süresinin kısalması, kalitenin düşmesi gibi etkenler de tekstil atıklarının arttıran bir unsurdur. Sürdürülebilir moda ile amaçlanan giysilerin kullanım süresinin uzamasını sağlayarak tekstil atıklarının azaltılabilmesidir.

Sürdürülebilir moda, buna uygun ham madde ve malzemelere de dayanır. Kullanılan bu malzemeler atıkların azaltılmasını ve kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Sürdürülebilirliğe katkı sağlayan malzemeler arasında yer alan kumaş türlerini tercih etmek üretim sürecinden tüketime kadar birçok alana pozitif bir katkıda bulunur. Çevre dostu kullanım imkanı sunan bu malzemeler ürünlerin kaliteli olmasını da sağlayarak çok yönlü bir gardırop oluşturabilmenize de yardımcı olur.

Zamansız gardırop aslında sürdürülebilir bir gardırop demektir. Çevreci ve bilinçli bir yaklaşımla oluşturduğunuz tarzınız gelecek nesiller için de ilham kaynağı olacaktır. Bilinçli alışveriş uzun ömürlü ürün tercihini de beraberinde getirir. Zamansız gardıroplar, kaliteli ve geri dönüştürebilir içeriğe sahip kumaşlar, hepsi sürdürülebilir modanın önemli bir parçasıdır. Hatemoğlu ile siz de bu sürdürülebilir modanın bir parçası olabilirsiniz. Kaliteli ve uzun ömürlü seçimler yaparak kendiniz ve geleceğiniz için Hatemoğlu’nu tercih edebilir, sürdürülebilirliğe önemli bir katkıda bulunabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.