Bir iş görüşmesine giderken ya da önemli bir iş toplantısında, kimse takım elbisenin, kırışık, ütüsüz görünmesini istemez. Takım elbise valize nasıl yerleştirilir merak ediyorsanız, yolculuklarda takım elbisenizin kırışmaması ya da ütüsüz görünmemesi için birkaç valize yerleşim tekniği bulunmaktadır.
Takım elbise seyahat çantası içinde rahatlıkla taşınabilir ancak seyahat çantasında taşırken, çantanın boyutlarına göre de katlama yaparak, takımın bozulmamasını sağlamak gerekir.
Adım adım seyahat çantası için takım elbise yerleştirme;
· İlk olarak takım elbise ceketi, yüz üstü yatırılır ve tüm yüzey güzelce düzleştirilir.
· Bir omuz, merkezden geriye doğru katlanır.
· Karşısındaki omuz ters çevrilir.
· Sağ omuz, sol omuz içine sokulur. Yakalar aynı hizaya getirilir.
· Ceket yatay olarak ikiye katlanır.
Hemen arkasından takım elbisenin pantolonu, düz bir şekilde yatırılır. Bunun için pantolon koruyucu aparatlar bulunmaktadır. Katlanmış ceket, pantolonun orta yerine yerleştirilir.
Eğer gömlek konacaksa, katlanmış ceketin üstüne katlanmış şekilde gömlekler konur. Pantolon bacakları ve beli, ceket ve gömleklerin üzerine katlanır. Artık takım elbiseyi, seyahat çantasına yerleştirmeye hazırsınız.
Takım Elbisenin Bir Omuz Ters Şekilde Katlanması Nasıl Yapılır?
Takım elbisenin valize yerleştirilmesi için çeşitli teknikler kullanılmaktadır. Bu tekniklerden biri de takım elbisenin bir omzunun ters şekilde katlanmasıdır. Bu teknikte ilk olarak takım elbisenin ceketi yüz üstü bir yüzeye yatırılır. Burada bir ütü masasının yüzeyi de kullanılabilir.
Sol omuz geriye atılır. Ön yakanın görülebilmesi için, sol omuzun elbise orta noktasına doğru katlanması gerekir. Ceketin kolu, yaka tarafı hizasında düzeltilir. Sağ omuz katlanır ve ceketin iç kısmının, ceketin arka tarafını görecek şekilde ters çevrilmesi gerekir.
Sol omuz, sağ omuz içine sokulur. Ceketin sol tarafı, sağ omuz iç ve dış kısmına yerleştirilir. Son aşamada ceketin üst kısmı, ortaya kadar katlanır ve ceketin alt kısmı üzerine katlanır. Bu şekilde takım elbisenizi valiz içine rahatlıkla yerleştirebilirsiniz.
Takım elbiselerin rahatlıkla valize yerleştirerek taşımanın bir başka tekniği ise, takım elbise taşıma kılıfı ile yapılan yöntemdir.
· Takım elbisenin askıya asılması ve taşıma kılıfının üst deliğinden, askının dışarı çıkarılması gerekir.
· Ceket ikiye katlanır. Ceket eteği ile yaka kısmının aynı hizaya geleceği şekilde ikiye katlanır. Bu esnada, kılıf içindeki fazla hava dışarı çıkarılmalıdır.
Katlama işlemi bittikten sonra diğer kıyafetlerin en üstüne katlanan takım elbise yerleştirilirse, valiz içinde kırışmadan çok daha rahat taşınacaktır.
Yuvarlama tekniği de valize takım elbise yerleştirmenin en kolay ve pratik yöntemlerinden biridir. Bu yöntemi kullanırken;
· Ceketin arka kısmı kendinize doğru çevrilmeli ve omuzlardan tutulmalıdır.
· Ceketin bir tarafı geriye ve içe doğru katlanır. Ceketin ön kısmının içi, size bakmalıdır.
· Ceketin diğer tarafı, geriye doğru katlanır ve içten dışa doğru kaydırılır. Ceketin diğer tarafının mümkün olduğunca ince olması için, iç kısım dışarıya doğru ve geriye kadar konulmalıdır.
· Orta bölümüne takımın pantolonu da konur ve takım elbise yuvarlanır. Elbise uzunlamasına yuvarlanır.
Bu yöntemle valize takım elbise yerleştirirken, pantolonlar baş aşağı tutulur. Pantolonda oluşan doğal kırışıklıklar düzeltilir. Bunun için pantolonun düz bir yüzey üzerine serilmesi gerekir.
Katlanmış ceket, pantolon üzerine konur. Paça kısmından ve bel kısmından pantolon, ceket üzerine sarılır. Artık ceket ve pantolonunuzu katlayarak valize yerleştirdikten sonra, diğer eşyalarınıza çok daha kolay yer bulabilirsiniz.
Uçakta takım elbise taşımak için tasarlanmış birçok farklı elbise çantası bulunmaktadır. Çoğu uçakta, asılı bir çantada elbise taşımak için askılıklar bulunur. Asılı çantaların birçoğu ikiye katlandığı için, uçağın üst bagaj bölmesine de bu çantalar kolaylıkla yerleştirilebilir.